Rovnou na obsah
Rovnou na menu
Doporučená skladba jídelníčku na kalendářní měsíc dle KHS
PŘESNÍDÁVKY A SVAČINY
- med nebo džem
- pečivo s ovocem, tvarohem, mákem
- 2x kaše (vločková, krupicová, kukuřičná, jáhlová, rýžová)
- nebo mléčný výrobek (jogurt, puding, tvaroh)
- 2x rybí pomazánka
- drůbeží nebo masová pomazánka
- tvarohová pomazánka
- sýrová pomazánka nebo sýr
- drožďová pomazánka
- 4x luštěninová nebo zeleninová pomazánka
- max. 1x šunka
- ovocné nebo zeleninové saláty
- 8x celozrnné druhy pečiva
- součástí každé přesnídávky či svačiny
- by mělo být ovoce nebo zelenina
POLÉVKY
- 12x zeleninová polévka
- 3-4x luštěninová polévka
- 1x drožďová polévka
- 4x zařazení obilných zavářek (jáhly, vločky, pohanka..)
HLAVNÍ JÍDLA
- 3x drůbež
- 2-3x ryby
- max. 4x vepřové maso
- 4x bezmasé slané jídlo
- max. 2x sladké jídlo
- 1-2x luštěniny
- dle možností zařazovat ostatní druhy mas (hovězí, telecí..)
PŘÍLOHY
- 5x brambory
- 2x bramborová kaše
- 7x obiloviny (těstoviny, rýže, kuskus..)
- max. 2x houskové knedlíky
- 1x bramborové knedlíky
Kalendář
Po |
Út |
St |
Čt |
Pá |
So |
Ne |
30
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
10
|
11
|
12
|
13
|
14
|
15
|
16
|
17
|
18
|
19
|
20
|
21
|
22
|
23
|
24
|
25
|
26
|
27
|
28
|
29
|
30
|
31
|
1
|
2
|
3
|